Hva er den uavhengige og avhengige variabelen i matematikk?
Hva er den uavhengige og avhengige variabelen i matematikk?

Video: Hva er den uavhengige og avhengige variabelen i matematikk?

Video: Hva er den uavhengige og avhengige variabelen i matematikk?
Video: Dependent & independent variables | 6th grade | Khan Academy 2024, April
Anonim

De avhengig variabel er den som avhenger av verdien av et annet tall. En annen måte å si det på er avhengig variabel er utgangsverdien og uavhengig variabel er inngangsverdien. Så for y=x+3, når du legger inn x=2, er utgangen y = 5.

Dessuten, hva er den uavhengige variabelen i matematikk?

Uavhengig variabel . EN variabel i en ligning som kan ha sin verdi fritt valgt uten å ta hensyn til andre verdier variabel . For ligninger som y = 3x – 2, er uavhengig variabel er x.

I tillegg, hva er noen eksempler på uavhengige og avhengige variabler matematikk? Den avhengige variabelen er de antall bokser med informasjonskapsler du kjøper. Den uavhengige variabelen er de antall bokser med informasjonskapsler du kjøper. Den avhengige variabelen er de hvor mye penger du bruker på de informasjonskapsler. Den uavhengige variabelen er de hvor mye penger du bruker på de informasjonskapsler.

Dessuten, hva er den uavhengige og avhengige variabelen i en ligning?

Hvis en ligning viser en sammenheng mellom x og y der verdien av y er avhengig etter verdien av x er y kjent som avhengig variabel og blir noen ganger referert til som 'funksjon(x)' eller f(x). Den endelige løsningen av ligning , y, avhenger av verdien av x, the uavhengig variabel som kan endres.

Hvordan er uavhengige og avhengige variabler forskjellige i matematikk?

I en matte ligning, variabler er symbolene eller bokstavene som representerer tall hvis verdier kan endres. Variabler kan enten være avhengig eller uavhengig på andre variabler . Avhengige variabler stole på andre variabler å finne verdien deres, og uavhengige variabler ikke stol på andre variabler for å finne verdien deres.

Anbefalt: