Øker utvidelser alltid lengden på linjestykkene?
Øker utvidelser alltid lengden på linjestykkene?

Video: Øker utvidelser alltid lengden på linjestykkene?

Video: Øker utvidelser alltid lengden på linjestykkene?
Video: Cracking the Quantum Code: Physicist Exposes Reality 2024, Mars
Anonim

Mens de skalerer avstander mellom punkter, utvidelser gjør ikke endre vinkler. Transformasjoner påvirker alle punkter i planet, ikke bare de spesielle figurene vi velger å analysere når vi jobber med transformasjoner. Alle lengder på linjestykker i planet skaleres med samme faktor når vi bruker en utvidelse.

Deretter kan man også spørre, hvordan påvirker utvidelsen lengden på linjestykker?

Forklaring: Utvidelse eller skalering er transformasjonen av det todimensjonale planet eller det tredimensjonale rommet i henhold til følgende regler: Utvidelse bevarer parallellitet blant linjer og vinkler mellom dem. De lengde av noen segmentet AB endres i henhold til samme regel ovenfor: |A'B'|=f⋅|AB|.

På samme måte, hva skjer med arealet til en utvidet figur? Område og omkrets av Utvidede figurer . Når former er utvidet (når de blir større eller mindre), endres omkretsen lineært - i direkte proporsjon med lengden - mens område endres kvadratisk i forhold til lengden i annen.

I tillegg, hvordan er lengden på bildet av et linjestykke under en utvidelse relatert til lengden på dets forhåndsbilde?

De utvidelse av en linjestykke (de forhåndsbilde ) er en linjestykke hvem sin lengde er produktet av skalafaktoren og lengde av forhåndsbilde . Bruk følgende trinn for å bruke en utvidelse med en faktor på 3, med sentrum i punktet O, til ‹−› AC. avstanden fra O til A' er tre ganger avstanden fra O til A.

Hvordan kartlegger utvidelser segmenter?

Legg merke til at a utvidelseskart parallell linje segmenter til parallell linje segmenter . Videre, a utvidelseskart en rettet linje segmentet til en rettet linje segmentet som peker i samme retning.

Anbefalt: