Hvordan finner du lengden på en sektor av en sirkel?
Hvordan finner du lengden på en sektor av en sirkel?

Video: Hvordan finner du lengden på en sektor av en sirkel?

Video: Hvordan finner du lengden på en sektor av en sirkel?
Video: Sirkel 2024, April
Anonim

En sentral vinkel som er dekket av en hovedbue har et mål som er større enn 180°. Buen lengde formelen brukes til å finne lengde av en bue av en sirkel ; l=rθ l = r θ, hvor θ er i radianer. Sektor areal finnes A=12θr2 A = 1 2 θ r 2, hvor θ er i radianer.

På denne måten, hvordan finner du lengden på en sektor?

Til finne buelengde , start med å dele på buens sentralvinkel i grader med 360. Deretter multipliserer du tallet med radiusen til sirkelen. Til slutt multipliserer du tallet med 2 × pi til finn buelengden . Hvis du vil lære hvordan beregne buelengden i radianer, fortsett å lese artikkelen!

Deretter er spørsmålet, hvordan finner du lengden på en bue i en sirkel? EN sirkel er 360° hele veien rundt; derfor, hvis du deler en buens grad mål med 360°, du finne brøkdelen av sirkelens omkrets som bue gjør opp. Deretter, hvis du multipliserer lengde hele veien rundt sirkel (de sirkelens omkrets) ved den brøkdelen får du lengde ved bue.

Videre, hva er formelen for arealet av en sektor av en sirkel?

De arealet av en sektor av en sirkel er ½ r² ∅, der r er radius og ∅ vinkelen i radianer dekket av buen i sentrum av sirkel . Så i diagrammet nedenfor, den skraverte område er lik ½ r² ∅.

Hvordan beregner du en sektor?

Til regne ut arealet til en sektor , start med å finne den sentrale vinkelen til sektor og dividere det med 360. Deretter tar du radiusen, eller lengden på en av linjene, kvadrerer den og multipliserer den med 3,14. Multipliser deretter de to tallene for å få arealet av sektor.

Anbefalt: