Hva er lengden på en sirkelbue?
Hva er lengden på en sirkelbue?

Video: Hva er lengden på en sirkelbue?

Video: Hva er lengden på en sirkelbue?
Video: How do we Find the Length of an Arc? | Circles | Don't Memorise 2024, April
Anonim

An sirkelbue er en "del" av omkretsen av sirkel . De lengden på en bue er rett og slett lengde av sin "del" av omkretsen. For eksempel en bue mål på 60º er en sjettedel av sirkel (360º), så den lengde av det bue vil være en sjettedel av omkretsen av sirkel.

Også å vite er, hvordan finner du lengden på en sirkelbue?

Til finne buelengde , start med å dele på buens sentralvinkel i grader med 360. Multipliser deretter tallet med radiusen til sirkel . Til slutt multipliserer du tallet med 2 × pi til finne de buelengde.

På samme måte, hva er en sirkelbue? Arc Of A Circle . De sirkelbue er en del av omkretsen til en sirkel . Formelen for å finne bue lengde i radianer er der r er radiusen til sirkel og θ er målet for den sentrale vinkelen i radianer.

Herav, hvordan finner du lengden på den lille sirkelbuen?

EN sirkel er 360° hele veien rundt; derfor, hvis du deler en buens grad mål med 360°, du finne brøkdelen av sirkelens omkrets som bue gjør opp. Deretter, hvis du multipliserer lengde hele veien rundt sirkel (de sirkelens omkrets) ved den brøkdelen får du lengde ved bue.

Hva er formelen for omkrets?

For å beregne omkretsen av en sirkel , bruk formelen C = πd, der "C" er omkretsen, "d" er diameteren og π er 3,14. Hvis du har radius i stedet for diameter, multipliser den med 2 for å få diameteren. Du kan også bruke formelen for omkretsen av en sirkel ved bruk av radius, som er C = 2πr.

Anbefalt: