Hvorfor øker perioden med lengden på pendelen?
Hvorfor øker perioden med lengden på pendelen?

Video: Hvorfor øker perioden med lengden på pendelen?

Video: Hvorfor øker perioden med lengden på pendelen?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

( Øke de lengde av strengen og øke vinkelen.) Jo lengre lengde av streng, jo lenger pendel faller; og derfor, jo lengre periode , eller frem og tilbake svinge av pendel . Jo større amplitude, eller vinkel, jo lengre er pendel faller; og derfor, jo lengre periode .)

På samme måte spørs det hvorfor lengden på en pendel påvirker perioden?

De lengde av strengen påvirker de pendelens periode slik at jo lenger lengde av strengen, jo lengre er pendelens periode . EN pendel med en lengre streng har en lavere frekvens, noe som betyr at den svinger frem og tilbake færre ganger i løpet av en gitt tidsperiode enn en pendel med en kortere streng lengde.

hvorfor svinger kortere pendler raskere? Der faktisk er enkel T = 2π√(l/g), hvor l er lengden på strengen til pendel og g er akselerasjonen på grunn av tyngdekraften. Så når l er kortere , tidsperioden for pendel reduseres, noe som betyr at den har høyere frekvens, noe som betyr at den svinger raskere.

Folk spør også, svinger en lengre pendel raskere?

De lengre de pendel , enten det er en streng, metallstang eller wire, jo langsommere pendel svinger . Omvendt jo kortere pendel de raskere de svinge vurdere. På bestefar klokker med lange pendler eller klokker med kortere, den svinge prisen avhenger av pendelens lengde.

Påvirker vinkelen pendelens periode?

Svar og forklaring: Starten vinkel gjør ikke påvirke de periode av en pendel . I stedet periode er direkte berørt av lengden på strengen som massen fra

Anbefalt: