Hvorfor øker ioniseringsenergien?
Hvorfor øker ioniseringsenergien?

Video: Hvorfor øker ioniseringsenergien?

Video: Hvorfor øker ioniseringsenergien?
Video: Hvorfor hjerteflimmer øker risikoen for hjerneslag 2024, Kan
Anonim

De ioniseringsenergi av elementene øker når man beveger seg opp en gitt gruppe fordi elektronene holdes i lavere- energi orbitaler, nærmere kjernen og dermed tettere bundet (vanskeligere å fjerne).

Også spurt, hvorfor øker ioniseringsenergien i en periode?

De ioniseringsenergi av et element øker som man beveger seg over en periode i det periodiske systemet fordi elektronene holdes tettere av den høyere effektive kjerneladningen.

hvorfor har noen grunnstoffer høyere ioniseringsenergi enn andre? Mønstre i den første Ioniseringsenergier Fordi elektronet i en 2s orbital er allerede på a høyere energi enn elektronene i en 1s orbital, det tar mindre energi å fjerne dette elektronet fra atomet. Den første ioniseringsenergier for hovedgruppen elementer er gitt i de to figurene nedenfor.

På samme måte spørs det, hvorfor øker ioniseringsenergien fra venstre til høyre over en periode?

Som vi flytter fra venstre til høyre i en periode , atomnummeret av grunnstoffer øker som betyr at antall protoner og elektroner i atomene øker (de ekstra elektronene blir lagt til det samme skallet). Derav ioniseringsenergi øker på tvers de periode.

Hva er eksempler på ioniseringsenergi?

De ioniseringsenergi av et atom er mengden av energi nødvendig for å fjerne et elektron fra gassformen til det atomet eller ionet. 1st ioniseringsenergi - Den energi nødvendig for å fjerne den høyeste energi elektron fra et nøytralt gassformet atom. Til Eksempel : Nei(g) → Na+(g) + e- Jeg1 = 496 kJ/mol.

Anbefalt: