Er HClO en sterk syre?
Er HClO en sterk syre?

Video: Er HClO en sterk syre?

Video: Er HClO en sterk syre?
Video: Oefeningen met pH-berekeningen van zwakke zuren en basen (vwo) 2024, Kan
Anonim

Sterk syre : løser opp og dissosierer 100 % for å produsere protoner (H+) 1. syv sterke syrer : HCl, HBr, HI, HNO3, H2SO4, HClO4, & HClO3 2. alle syre det er ikke en av de syv sterk er en svak syre (f.eks. H3PO4, HNO2, H2SO3, HClO , HClO2, HF, H2S, HC2H3O2 osv.)

I denne forbindelse, er HClO en sterk eller svak syre?

HClO er en syre som det har protonet som det kan donere, men det er en svak syre fordi det ikke er én syre blant listen over sterke syrer.

Er HClO eller HClO2 en sterkere syre? Mest surt : HClO4 > HClO3 > HClO2 > HClO . For en serie oksysyrer med samme antall oksygener, men med forskjellige sentrale atomer som HOBr, HOCl, HOI, ettersom elektronegativiteten til det sentrale atomet øker, svekkes O-H-bindingsstyrken og surheten øker. C. HClO2 er en sterkere syre enn HClO.

Videre, er HOCl en sterk syre?

HCl, HBr og HI er alle sterke syrer , mens HFi er svak syre . For eksempler er NaOH en sterk base, mens HOCl er en svak syre . Dette betyr at når NaOH ioniseres i løsning, ioniserer Na-O-koblingen, mens når HOCl ioniserer i løsning, ioniserer H-O-bindingen.

Er HClO sterkere enn HClO3?

Hvis vi observerer strukturen til begge HClO og HClO3 , finner vi at det sentrale kloratomet er festet til elektrontrekkende oksygenatom/-er. Hvis flere oksygenatomer er tilstede, gjør den kombinerte tilbaketrekningseffekten det lettere for dannelsen av hydrogenion.

Anbefalt: