Hvilke grunnstoffer binder seg ikke til molekyler?
Hvilke grunnstoffer binder seg ikke til molekyler?

Video: Hvilke grunnstoffer binder seg ikke til molekyler?

Video: Hvilke grunnstoffer binder seg ikke til molekyler?
Video: Kjemi - Stoffer og kjemiske reaksjoner (Naturfag for 5-7. trinn) 2024, Kan
Anonim

et molekyl er en nøytral gruppe atomer som er forbundet med en eller flere kovalente bindinger. hvilket av disse elementene binder seg ikke for å danne molekyler: oksygen , klor , neon , eller svovel ? neon fordi det er en edelgass og ikke ønsker å dele elektroner med andre atomer.

I denne forbindelse, hvilke elementer danner ikke molekyler?

Det er faktisk bare tre grunnstoffer som atomene ikke er i kjemisk binding av i det hele tatt: helium, neon og argon. (Sistnevnte danner faktisk excimers, men bry deg ikke om de). Grunnen til at de nekter å binde seg er at deres ytre skall er fullt og energien er veldig lav.

I tillegg, hvilke elementer kan danne kovalente bindinger? Disse obligasjoner har en tendens til å forekomme med ikke-metall elementer av det periodiske systemet. Vann er et kjent stoff som består av hydrogen og oksygen forbundet med kovalente bindinger . Disse elementer anses å være kovalent . Annen elementer at kan danne kovalente bindinger inkluderer nitrogen, karbon og fluor.

Ved siden av dette, hvordan binder atomer seg for å danne molekyler?

Når to eller flere atomer kjemisk knytte bånd sammen, de form en molekyl . I en kovalent knytte bånd , elektroner deles mellom atomer . De obligasjoner mellom de to hydrogen atomer og oksygenet atom i en molekyl av vann er kovalente obligasjoner.

Hva er elementer laget av?

An element er et stoff som er laget helt fra én type atom. For eksempel element hydrogen er laget av atomer som inneholder et enkelt proton og et enkelt elektron. Hvis du endrer antall protoner et atom har, endrer du typen element Det er.

Anbefalt: