Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner?
Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner?

Video: Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner?

Video: Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner?
Video: Есть хорошие новости. Лимон снижает уровень мочевой кислоты. Что мы можем попробовать 2024, April
Anonim

Disse nukleotidene er komplementære - deres form tillater dem knytte bånd sammen med hydrogenbindinger. I C-Gpair er det purin (guanin) har tre bindingssteder, og så gjør de pyrimidin (cytosin). Hydrogenet binding mellom komplementære baser er det som holder de to DNA-strengene sammen.

Med tanke på dette, hvorfor binder puriner og pyrimidiner seg sammen?

Den molekylære strukturen til begge pyrimidiner og puriner la dem bare kunne knytte seg til hverandre og ikke i gruppen. Tymin ( pyrimidin )andadenin ( purin ) begge har to atomer som enten kan gi en H knytte bånd eller motta den. Cytosin (pyr.) og guanin (pur.) kan etablere tre H obligasjoner.

I tillegg danner pyrimidiner kovalente bindinger med puriner? Pyrimidin - pyrimidin sammenkoblinger gjøre ikke oppstå fordi disse relativt små molekylene gjøre ikke komme nær nok form hydrogen obligasjoner . Purin - purin lenker gjøre ikke form fordi disse basene er for store til å passe i rommet mellom polynukleotidtrådene.

På samme måte spørs det, hva ville skje hvis puriner binder seg til puriner?

Derfor, under paring i DNA, to puriner kan ikke koble seg sammen fordi det ikke er mye plass mellom de to DNA-spiralformede trådene til å romme to purin grupper, og dermed FIRE RINGER. Derfor mens DNA-paring, en purin pares alltid med apyrimidin.

Hva parrer puriner med pyrimidiner?

De par sammen gjennom komplementære sammenkobling basert på Chargaffs regel (A::T ogG::C). De puriner i DNA er adenin og guanin, det samme som i RNA pyrimidiner i DNA er cytosin og tymin; i RNA er de cytosin og uracil.

Anbefalt: