Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner i DNA?
Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner i DNA?

Video: Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner i DNA?

Video: Hvorfor binder puriner seg til pyrimidiner i DNA?
Video: Есть хорошие новости. Лимон снижает уровень мочевой кислоты. Что мы можем попробовать 2024, Kan
Anonim

Disse nukleotidene er komplementære - deres form tillater dem knytte bånd sammen med hydrogenbindinger. I C-G-paret er purin (guanin) har tre bindingssteder, og så gjør de pyrimidin (cytosin). Hydrogenet binding mellom komplementære baser er det som holder de to strengene til DNA sammen.

På samme måte kan du spørre, hvilken type binding danner puriner og pyrimidiner?

Puriner bestandig knytte bånd med pyrimidiner via hydrogen obligasjoner etter Chargaff-regelen i dsDNA, mer spesifikt hver knytte bånd følger Watson-Crick-reglene for baseparing. Derfor adenin spesielt obligasjoner til tymin danner to hydrogen obligasjoner , mens guanin skjemaer tre hydrogen obligasjoner med Cytosin.

Også, hvorfor parer puriner med pyrimidiner-quizlet? De puriner er større i struktur og pyrimidiner har mindre struktur. Hvorfor gjøre tror du puriner binder seg til pyrimidiner i DNA-stigen? Noen par (Adenin og Tymin; Cytosin og Guanin) har samme antall hydrogenbindinger.

Med tanke på dette, danner pyrimidiner kovalente bindinger med puriner?

Pyrimidinform Hydrogen Obligasjoner med puriner . Pyrimidiner danner kovalente bindinger med puriner . E. Adenin Og Guanin Are Pyrimidiner 2.)

Hva er puriner og pyrimidiner i DNA?

Puriner og pyrimidiner er nitrogenholdige baser som utgjør de to forskjellige typene nukleotidbaser i DNA og RNA. De to-karbon nitrogenringbasene (adenin og guanin) er puriner , mens ett-karbon nitrogenringbasene (tymin og cytosin) er pyrimidiner.

Anbefalt: