Er hydrogenbindinger vanlige i makromolekyler?
Er hydrogenbindinger vanlige i makromolekyler?

Video: Er hydrogenbindinger vanlige i makromolekyler?

Video: Er hydrogenbindinger vanlige i makromolekyler?
Video: I POLISACCARIDI. Caratteristiche e proprietà. Immagini ad altissima qualità grafica. Video in 4K! 2024, Kan
Anonim

Hydrogenbinding i biologisk makromolekyler . Hydrogenbindinger er svake ikke-kovalente interaksjoner, men deres retningsbestemte natur og det store antallet hydrogen - binding grupper betyr at de spiller en kritisk rolle i strukturen og funksjonen til proteiner og nukleinsyrer.

Tilsvarende, hva er bindingene som holder makromolekyler sammen?

Makromolekyler er polymerer bygget fra underenheter i en bestemt sekvens. Kovalente bindinger holde et makromolekyl sammen; ikke-kovalente bindinger gjør det mulig å gjenkjenne andre molekyler. RNA og DNA bære informasjon i sin nukleotidsekvens. Proteiner brett til bestemte former og gi byggesteinene til cellen.

Vet også, har syrer hydrogenbindinger? I nærvær av vann, karboksylsyren syrer ikke dimeriser. I stedet, hydrogenbindinger dannes mellom vannmolekyler og individuelle molekyler av syre . I dette tilfellet er disse ødelagte hydrogenbindinger er kun erstattet av mye svakere van der Waals spredningskrefter.

Foruten ovenfor, hvor finnes hydrogenbindinger i biologiske molekyler?

Det enkleste eksempelet på en Hydrogenbinding kan være funnet i vann molekyler . Et vann molekyl består av ett oksygenatom festet til to hydrogen atomer. EN Hydrogenbinding kan dannes mellom to molekyler av vann.

Hvilke grunnstoffer kan danne hydrogenbindinger?

Hydrogenbinding dannes kun av de tre svært elektronegative elementene - fluor, oksygen og nitrogen . Så hydrogenbinding er bare mulig i de forbindelsene der hydrogenatomet er direkte bundet til fluor, oksygen eller nitrogen.

Anbefalt: