Hva er forskjellen mellom biomolekyler og makromolekyler?
Hva er forskjellen mellom biomolekyler og makromolekyler?

Video: Hva er forskjellen mellom biomolekyler og makromolekyler?

Video: Hva er forskjellen mellom biomolekyler og makromolekyler?
Video: 9.1-9.5 Makromolekyler og matrialer 2024, April
Anonim

er det biomolekyl er (biokjemi) molekyler, som aminosyrer, sukkerarter, nukleinsyrer, proteiner, polysakkarider, dna og rna, som forekommer naturlig i levende organismer mens makromolekyl er (kjemi|biokjemi) et veldig stort molekyl, spesielt brukt i referanse til store biologiske polymerer (f.eks. nukleinsyre)

Dessuten, hvorfor kalles de makromolekyler?

Makromolekyler er store, komplekse molekyler. De er vanligvis et produkt av mindre molekyler, som proteiner, lipider og karbohydrater. Et annet navn for en makromolekyl er en polymer, som stammer fra det greske prefikset poly- for å bety "mange enheter."

For det andre, hva er de 4 hovedmakromolekylene og deres underenheter? Som vi har lært, er det fire hovedklasser av biologiske makromolekyler:

  • Proteiner (polymerer av aminosyrer)
  • Karbohydrater (polymerer av sukker)
  • Lipider (polymerer av lipidmonomerer)
  • Nukleinsyrer (DNA og RNA; polymerer av nukleotider)

Deretter er spørsmålet, hva er de 4 typene makromolekyler og deres funksjoner?

Det er fire hovedklasser av biologiske makromolekyler ( karbohydrater , lipider, proteiner , og nukleinsyrer ); hver er en viktig cellekomponent og utfører et bredt spekter av funksjoner. Til sammen utgjør disse molekylene størstedelen av en celles tørre masse (husk at vann utgjør størstedelen av dens fullstendige masse).

Hva er rollen til makromolekyler?

Fett og oljer består vanligvis av fettsyrer og glyserol. Proteiner er en klasse av makromolekyler som kan utføre et mangfold av funksjoner for cellen. De hjelper i metabolismen ved å gi strukturell støtte og ved å fungere som enzymer, bærere eller som hormoner. Byggesteinene til proteiner er aminosyrer.

Anbefalt: