Hvor finner du hydrogenbindinger i proteiner?
Hvor finner du hydrogenbindinger i proteiner?

Video: Hvor finner du hydrogenbindinger i proteiner?

Video: Hvor finner du hydrogenbindinger i proteiner?
Video: Hva er proteiner? | MatPrat 2024, April
Anonim

I den sekundære strukturen til proteiner , hydrogenbindinger dannes mellom ryggradsoksygenene og amidhydrogenene. Når avstanden mellom aminosyrerestene som deltar i en Hydrogenbinding forekommer regelmessig mellom posisjonene i og i + 4, dannes en alfahelix.

Videre, hva er hydrogenbindinger i proteiner?

EN Hydrogenbinding dannes av samspillet mellom en hydrogen atom som er kovalent bundet til et elektronegativt atom (donor) med et annet elektronegativt atom (akseptor). Hydrogenbinding gir stivhet til protein struktur og spesifisitet til intermolekylære interaksjoner.

På samme måte, hvordan bryter proteiner hydrogenbindinger? Varme kan brukes til å forstyrre hydrogenbindinger og ikke-polare hydrofobe interaksjoner. Dette skjer fordi varme øker den kinetiske energien og får molekylene til å vibrere så raskt og voldsomt at obligasjoner er forstyrret. De proteiner i egg denaturerer og koagulerer under koking.

Følgelig, hvor finner du hydrogenbindinger i nukleinsyrer?

Så inn nukleinsyrer hydrogenbinding forekommer mellom adenosin- og tyminbaser og mellom cytosin- og guaninbaser. I karbohydrater, hydrogenbinding oppstår mellom -OH-gruppene på molekylene.

Hva er rollen til hydrogenbindinger i strukturen til proteiner?

De hydrogen - knytte bånd spiller også en veldig viktig roller i proteiner ' struktur fordi det stabiliserer det sekundære, tertiære og kvartære strukturen til proteiner som dannes av alfahelix, beta-ark, svinger og løkker. De hydrogen - knytte bånd koblet aminosyrene mellom forskjellige polypeptidkjeder i proteiners struktur.

Anbefalt: