Hvordan beregner du den totale motstanden til en seriekrets?
Hvordan beregner du den totale motstanden til en seriekrets?

Video: Hvordan beregner du den totale motstanden til en seriekrets?

Video: Hvordan beregner du den totale motstanden til en seriekrets?
Video: 07 - How to Find the total resistance of a circuit 2024, Kan
Anonim

Til beregne total motstand i seriekretser , se etter en enkelt sløyfe uten forgreningsveier. Legg til alle motstandene på tvers av krets sammen til beregne den totale motstanden . Hvis du ikke kjenner de individuelle verdiene, bruk Ohms lov ligning , hvor motstand = spenning delt på strøm.

Dessuten, hva er den totale motstanden i en seriekrets?

De total motstand av en seriekrets er lik summen av individuelle motstander. Spenning påført en seriekrets er lik summen av de enkelte spenningsfallene. Spenningsfallet over en motstand i a seriekrets er direkte proporsjonal med størrelsen på motstanden.

Vet også, hvordan finner du den manglende motstanden i en seriekrets? Beregning av motstand til ukjent motstand, total strøm og spenning over hver motstand

  1. - Motstand på R2. Siden det er gitt at total effekt er 60 watt, og seriekretsen har 120v, så kan vi beregne total motstand til å være RT = (120*120)/60 = 240 ohm.
  2. - Strøm i kretsen.
  3. - Spenning over hver motstand.

På denne måten, hva er formelen for en seriekrets?

Serie kretser Strømmen er den samme gjennom hver motstand. Den totale motstanden til krets finnes ved ganske enkelt å legge sammen motstandsverdiene til de individuelle motstandene: ekvivalent motstand av motstander i serie : R = R1 + R2 + R3 +

Er spenningen konstant parallelt?

I en parallell krets, den Spenning over hver av komponentene er den samme, og den totale strømmen er summen av strømmene som flyter gjennom hver komponent.

Anbefalt: