Hva er forholdet mellom vekt og akselerasjon?
Hva er forholdet mellom vekt og akselerasjon?

Video: Hva er forholdet mellom vekt og akselerasjon?

Video: Hva er forholdet mellom vekt og akselerasjon?
Video: Weight, Force, Mass & Gravity | Forces & Motion | Physics | FuseSchool 2024, April
Anonim

Vekt er et mål på tyngdekraften som virker på en gjenstand. I henhold til Newtons bevegelseslover er kraft direkte proporsjonal til både masse og akselerasjon , og ligningen for kraft er F = m * a, hvor m = masse og en = akselerasjon.

Videre, hva er forholdet mellom masse og akselerasjon?

A: Den forholdet mellom masse og akselerasjon er beskrevet i Newtons andre bevegelseslov. Hans andre lov sier at jo mer masse en gjenstand har, er mer kraft nødvendig for at den skal akselerere.

har masse og akselerasjon en direkte sammenheng? Newtons andre bevegelseslov sier at akselerasjon av et objekt er lik nettokraften som virker på objektet delt på objektets masse . I henhold til den andre loven er det en direkte forhold mellom kraft og akselerasjon og en invers forhold mellom masse og akselerasjon.

På samme måte spørs det om vekten endres med akselerasjon?

« vekt " av et objekt basert på definisjonen av "masse * tyngdekraft" betyr at vekt av en gjenstand gjør ikke endring når akselererende . Din vekt øker med positiv akselerasjon og din vekt avtar med negativ akselerasjon.

Hva er kraftformel?

De formel til makt sier makt er lik masse (m) multiplisert med akselerasjon (a). Makt måles i Newton (N), masse i kilogram (kg) og akselerasjon i meter per sekund i kvadrat (m/s2).

Anbefalt: