Hva gjør et hotspot for biologisk mangfold?
Hva gjør et hotspot for biologisk mangfold?

Video: Hva gjør et hotspot for biologisk mangfold?

Video: Hva gjør et hotspot for biologisk mangfold?
Video: Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness 2024, April
Anonim

EN hotspot for biologisk mangfold er en biogeografisk region som både er et betydelig reservoar av biologisk mangfold og er truet med ødeleggelse. Begrepet hotspot for biologisk mangfold refererer spesifikt til 25 biologisk rike områder rundt om i verden som har mistet minst 70 prosent av sitt opprinnelige habitat.

I forhold til dette, hva er kriteriene for å definere et hotspot for biologisk mangfold?

For å kvalifisere som et hotspot for biologisk mangfold på Myers 2000-utgaven av hotspot-kartet, region må oppfylle to strenge kriterier: den må inneholde minst 0,5 % eller 1 500 arter av karplanter som endemiske, og den må ha mistet minst 70 % av sin primære vegetasjon. Rundt om i verden kvalifiserer 36 områder under denne definisjonen.

Dessuten, hvor mange hotspots for biologisk mangfold er det? IUCN utarbeider 'Red Data Book'. Der er 34 områder rundt om i verden som er kvalifisert som Hotspots for biologisk mangfold . Disse hotspots representerer bare 2,3% av jordens totale landoverflate. Disse hotspots er viktige fordi Biologisk mangfold underbygger alt liv på jorden.

Hva er årsaken til hotspots for biologisk mangfold?

Hotspots for biologisk mangfold dekker nå bare 1,4 % av landet på jorden, da de opprinnelig dekket 12 % av landet [10]. Faktorer som forurensning, utnyttelse av land, invasive arter, avskoging og klimaendringer er de ledende årsaker av tap og ødeleggelse av habitat [11].

Hva er noen eksempler på hotspots for biologisk mangfold?

Eksempler på hotspots for biologisk mangfold er skoghabitater da de stadig står overfor ødeleggelse og forringelse på grunn av ulovlig hogst, forurensning og avskoging. I følge Myers 2000-utgaven av hotspot -kart, en region kvalifiserer kun som en hotspot for biologisk mangfold hvis den møter to kriterier.

Anbefalt: