Hva ville skje uten genetisk mangfold?
Hva ville skje uten genetisk mangfold?

Video: Hva ville skje uten genetisk mangfold?

Video: Hva ville skje uten genetisk mangfold?
Video: Biologisk Mangfold 2024, April
Anonim

Uten genetisk variasjon , kan en populasjon ikke utvikle seg som svar på endrede miljøvariabler og kan som et resultat møte en økt risiko for utryddelse. For eksempel, hvis en befolkning blir utsatt for en ny sykdom, vil seleksjon virke på gener for motstand mot sykdommen hvis de eksistere i befolkningen.

På samme måte, hvorfor er genetisk mangfold viktig hos mennesker?

Genetisk mangfold fungerer som en måte for befolkningen å tilpasse seg skiftende miljøer. Med flere variasjon , er det mer sannsynlig at enkelte individer i en populasjon vil ha variasjoner av alleler som er egnet for miljøet. Disse individene er mer sannsynlig å overleve for å produsere avkom som bærer den allelen.

På samme måte, hvilken effekt har en plutselig nedgang i populasjonsstørrelse på genetisk variasjon? En tilfeldig, men stor katastrofe som forårsaker en plutselig , alvorlig reduksjon i befolkningsstørrelse kan føre til en flaskehals effekt . De reduksjon i genet basseng størrelse - og ofte mangfold - blader populasjoner underlagt genetisk drift; sjanse variasjoner kan forårsake utryddelse – eller akselerert utvikling som fører til utvinning.

Man kan også spørre, har mennesker lavt genetisk mangfold?

Moderne mennesker vise mindre genetisk mangfold enn store aper, et forvirrende funn gitt vår mye større folketellingsstørrelse (1, 2). Interessant, nyere studier ha vist at moderne mennesker er ikke de eneste homininene preget av relativt lav nivåer av genetisk mangfold.

Hva skjer med en planteart når genetisk mangfold går tapt?

Som brukt på genetisk mangfold , erosjon er tap av genetisk mangfold innenfor en arter . Den kan skje ganske raskt - som med en katastrofal hendelse eller endring i arealbruk som fjerner et stort antall individer og deres habitat. Alt i alt, genetisk erosjon kan ha kaskadeeffekter i hele økosystemet.

Anbefalt: