Innholdsfortegnelse:

Kan vi utføre regresjon på ikke-lineære data?
Kan vi utføre regresjon på ikke-lineære data?

Video: Kan vi utføre regresjon på ikke-lineære data?

Video: Kan vi utføre regresjon på ikke-lineære data?
Video: Datahåndtering i kjemi III: Regresjon 2024, April
Anonim

Ikke-lineær regresjon kan passer til mange flere typer kurver, men det kan krever mer innsats både for å finne den beste passformen og til tolke rollen til de uavhengige variablene. I tillegg er ikke R-kvadrat gyldig for ikke-lineær regresjon , og det er umulig å regne ut p-verdier for parameterestimatene.

På denne måten, kan en regresjon være ikke-lineær?

I statistikk, ikke-lineær regresjon er en form for regresjon analyse der observasjonsdata er modellert av en funksjon som er en ikke-lineær kombinasjon av modellparametrene og avhenger av en eller flere uavhengige variabler. Dataene tilpasses ved hjelp av en metode for suksessive tilnærminger.

Man kan også spørre, er r kvadreret kun for lineær regresjon? Det generelle matematiske rammeverket for R - kvadrat fungerer ikke riktig hvis regresjonsmodell er ikke lineær . Til tross for dette problemet, regner det meste av statistisk programvare fortsatt R - kvadrat for ikke-lineære modeller. Hvis du bruker R - kvadrat å velge det beste modell , fører det til det rette bare modell 28-43 % av tiden.

Angående dette, hvordan beregner du ikke-lineær regresjon?

Hvis modellen din bruker en ligning på formen Y = a0 + b1X1, det er en lineær regresjon modell. Hvis ikke, er det det ikke-lineær.

Y = f(X, β) + ε

  1. X = en vektor av p-prediktorer,
  2. β = en vektor med k parametere,
  3. f(-) = en kjent regresjonsfunksjon,
  4. ε = et feilledd.

Hva er typene regresjon?

Typer regresjon

  • Lineær regresjon. Det er den enkleste formen for regresjon.
  • Polynomregresjon. Det er en teknikk for å tilpasse en ikke-lineær ligning ved å ta polynomfunksjoner av uavhengig variabel.
  • Logistisk regresjon.
  • Kvantile regresjon.
  • Ridge regresjon.
  • Lasso-regresjon.
  • Elastisk nettoregresjon.
  • Hovedkomponentregresjon (PCR)

Anbefalt: