Hva brukes ikke-lineær regresjon til?
Hva brukes ikke-lineær regresjon til?

Video: Hva brukes ikke-lineær regresjon til?

Video: Hva brukes ikke-lineær regresjon til?
Video: Statistics 101: Nonlinear Regression, The Very Basics 2024, Kan
Anonim

Ikke-lineær regresjon er en form for regresjon analyse hvor data passer til en modell og deretter uttrykt som en matematisk funksjon. Ikke-lineær regresjon bruker logaritmiske funksjoner, trigonometriske funksjoner, eksponentialfunksjoner, potensfunksjoner, Lorenz-kurver, gaussiske funksjoner og andre tilpasningsmetoder.

Med dette i betraktning, hva er ikke-lineær regresjonsanalyse?

I statistikk, ikke-lineær regresjon er en form for regresjonsanalyse der observasjonsdata er modellert av en funksjon som er en ikke-lineær kombinasjon av modell parametere og avhenger av en eller flere uavhengige variabler. Dataene er tilpasset av en metode av påfølgende tilnærminger.

Foruten ovenfor, kan vi utføre regresjon på ikke-lineære data? Ikke-lineær regresjon kan passer til mange flere typer kurver, men det kan krever mer innsats både for å finne den beste passformen og til tolke rollen til de uavhengige variablene. I tillegg er ikke R-kvadrat gyldig for ikke-lineær regresjon , og det er umulig å regne ut p-verdier for parameterestimatene.

Bare så, hva er lineær og ikke-lineær regresjon?

Mange tror at forskjellen mellom lineær og ikke-lineær regresjon er det lineær regresjon involverer linjer og ikke-lineær regresjon involverer kurver. Lineær regresjon bruker en lineær ligning i en grunnleggende form, Y = a +bx, hvor x er forklaringsvariabelen og Y er den avhengige variabelen: Y = a0 + b1X1.

Er regresjon alltid lineær?

Lineær regresjon Ligninger Men hva betyr det egentlig? I statistikk, a regresjon ligning (eller funksjon) er lineær når det er lineær i parametrene. Mens ligningen må være lineær i parametrene kan du transformere prediktorvariablene på måter som produserer krumning.

Anbefalt: