Hva er meningen med kongruente vinkler?
Hva er meningen med kongruente vinkler?

Video: Hva er meningen med kongruente vinkler?

Video: Hva er meningen med kongruente vinkler?
Video: Congruent Angles - MathHelp.com - Geometry Help 2024, Mars
Anonim

Kongruente vinkler har det samme vinkel (i grader eller radianer). Det er alt. Disse vinkler er kongruent . De trenger ikke peke i samme retning. De trenger ikke være på linjer av samme størrelse.

Angående dette, hva betyr det når former er kongruente?

Nøyaktig lik størrelse og form . Overensstemmende sider eller segmenter har nøyaktig samme lengde. Overensstemmende vinkler har nøyaktig samme mål. For ethvert sett med kongruent geometriske figurer, tilsvarende sider, vinkler, flater osv. er kongruent.

Dessuten, hvordan gjør du kongruent? To trekanter er kongruent hvis de har: nøyaktig de samme tre sidene og. nøyaktig de samme tre vinklene.

Det er fem måter å finne ut om to trekanter er kongruente: SSS, SAS, ASA, AAS og HL.

  1. SSS (side, side, side)
  2. SAS (side, vinkel, side)
  3. ASA (vinkel, side, vinkel)
  4. AAS (vinkel, vinkel, side)
  5. HL (hypotenus, ben)

Ganske enkelt, hva er meningen med kongruens?

Overensstemmende . Definisjon : Like i størrelse og form. To objekter er kongruent hvis de har samme dimensjoner og form. Veldig løst, kan du tenke på det som betydning 'lik', men den har en veldig presis betydning som du bør forstå fullstendig, spesielt for komplekse former som polygoner.

Hvilke typer vinkler er kongruente?

Når de to linjene krysset av tverrgående er parallelle, tilsvarende vinklene er kongruente , alternativt interiør vinklene er kongruente , alternativt eksteriør vinklene er kongruente , og påfølgende interiør vinkler bli supplerende, som betyr at de har en sum på 180 grader.

Anbefalt: