Hva er meningen med faseendring?
Hva er meningen med faseendring?

Video: Hva er meningen med faseendring?

Video: Hva er meningen med faseendring?
Video: Phases of Matter and the Phase Changes 2024, April
Anonim

faseendring - a endring fra en tilstand (fast eller flytende eller gass) til en annen uten a endring i kjemisk sammensetning. faseovergang , fysisk endring , stat endring . fryse, fryse - tilbaketrekking av varme til endring noe fra en væske til et fast stoff. flytendegjøring - konvertering av et fast stoff eller en gass til en væske.

Her, hva er et eksempel på en faseendring?

Faseendringer inkluderer fordamping, kondensering, smelting, frysing, sublimering og avsetning. Kondensering oppstår når partiklene i en gass avkjøles nok (mister energi) til endring til flytende tilstand. An eksempel av kondens er når et glass med isvann danner vanndråper på utsiden.

På samme måte, hva er de 6 typene faseendringer? Det er seks faseendringer som stoffer går gjennom:

  • Frysing: flytende til fast.
  • Smelting: fast til flytende.
  • Kondensering: gass til væske.
  • Fordamping: væske til gass.
  • Sublimering: fast til gass.
  • Avsetning: gass til fast stoff.

Deretter kan man også spørre, hva skjer under et faseskifte?

De er Endringer i bindingsenergi mellom molekylene. Hvis varme kommer inn i et stoff under et faseskifte , så brukes denne energien til å bryte bindingene mellom molekylene til stoffet. Varmen brukes til å bryte bindingene mellom ismolekylene når de blir til en væske fase.

Hva mener du med fase?

I kjemi og fysikk, en fase er en fysisk karakteristisk form for materie, for eksempel et fast stoff, væske, gass eller plasma. For eksempel kan flytende blandinger eksistere i flere faser , for eksempel en olje fase og en vandig fase . Begrepet fase kan også brukes til å beskrive likevektstilstander på en fase diagram.

Anbefalt: