Hvorfor kan et lysosom smelte sammen med en matvakuole?
Hvorfor kan et lysosom smelte sammen med en matvakuole?

Video: Hvorfor kan et lysosom smelte sammen med en matvakuole?

Video: Hvorfor kan et lysosom smelte sammen med en matvakuole?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Mars
Anonim

Lysosom inneholder noen fordøyelsesenzymer som hjelper til med fordøyelsen av mat lagret inne vakuoler Dessuten brytes de ufordøyde materialene kun ned av lysososme. Av denne grunn lysosomer smelter sammen med matvakuoler inne i en celle og sende fordøyelsesenzymer til vakuole for fordøyelse av mat.

Bare så, hva er lysosomer?

Inne i en celle fungerer mange organeller for å fjerne avfall. En av nøkkelorganellene som er involvert i fordøyelse og fjerning av avfall er lysosom . Lysosomer er organeller som inneholder fordøyelsesenzymer. De fordøyer overflødige eller slitte utorganeller, matpartikler og oppslukte virus eller bakterier.

For det andre, syntetiserer lysosomer proteiner? Enzymet proteiner opprettes først i det gjennomgående endoplasmatiske retikulum. De proteiner pakkes i en vesikkel og sendes til Golgi-apparatet. Golgien da gjør det siste arbeidet med å lage fordøyelsesenzymer og klyper av en liten, veldig spesifikk vesikkel. Den vesikkelen er en lysosom.

På denne måten, hva er lysosomer hvilke typer molekyler vil bli funnet inne i et lysosom?

Lysosomer . Lysosomer er membranbundne organeller som fungerer som "magene" til eukaryote celler. De inneholder omtrent femti forskjellige enzymer som bryter ned alle typer av biologisk molekyler inkludert proteiner, nukleinsyrer, lipider og karbohydrater.

Hva er et eksempel på et lysosom?

Det er mange forskjellige typer enzymer i lysosomer inkludert proteaser, amylaser, nukleaser, lipaser og sure fosfataser, blant mange andre. Enzymer er vanligvis oppkalt etter molekylene som de bryter ned; til eksempel , proteaser bryter ned proteiner, og nukleaser bryter ned nukleinsyrer.

Anbefalt: