Hva er Newtons andre lov kjent som?
Hva er Newtons andre lov kjent som?

Video: Hva er Newtons andre lov kjent som?

Video: Hva er Newtons andre lov kjent som?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

I følge Newton s Andre lov av bevegelse, også kjent som Lov av kraft og akselerasjon, en kraft på et objekt får det til å akselerere i henhold til formelen netto kraft = masse x akselerasjon. Så akselerasjonen til objektet er direkte proporsjonal med kraften og omvendt proporsjonal med massen.

Deretter kan man også spørre, hva er Newtons andre lov?

Newtons andre lov om bevegelse gjelder oppførselen til objekter der alle eksisterende krefter ikke er balansert. De andre lov sier at akselerasjonen til et objekt er avhengig av to variabler - nettokraften som virker på objektet og massen til objektet.

For det andre, hva er formelen som brukes for Newtons andre bevegelseslov? I ligning form, Newtons andre lov om bevegelse er a=Fnetm a = F netto m. Dette er ofte skrevet i den mer kjente formen: Fnett = ma. Vekten w til et objekt er definert som tyngdekraften som virker på en gjenstand med massen m.

Foruten dette, hvorfor er Newtons andre lov viktig?

Newtons andre lov of Motion F=ma er veldig viktig fordi den viser forholdet mellom krefter og bevegelse. Den lar deg beregne akselerasjonen (og derfor hastigheten og posisjonen) til et objekt med kjente krefter. Dette er utrolig verdifullt for forskere, ingeniører, oppfinnere, etc.

Hva er Newtons 3 lov?

En kraft er et trykk eller et trekk som virker på et objekt som et resultat av dets interaksjon med et annet objekt. Disse to kreftene kalles handlings- og reaksjonskrefter og er gjenstand for Newtons tredje lov av bevegelse. Formelt sagt, Newtons tredje lov er: For hver handling er det en lik og motsatt reaksjon.

Anbefalt: