Hva er Newtons andre lov for barn?
Hva er Newtons andre lov for barn?

Video: Hva er Newtons andre lov for barn?

Video: Hva er Newtons andre lov for barn?
Video: Fysikk med Eivind (ep 10) - Newtons 2. Lov (Fysikk 1) 2024, Kan
Anonim

De andre lov sier at jo større masse en gjenstand har, jo mer kraft vil det ta for å akselerere gjenstanden. Det er til og med en ligning som sier Kraft = masse x akselerasjon eller F=ma. Dette betyr også at jo hardere du sparker en ball, jo lenger vil den gå.

Hva er Newtons andre lov?

Newtons andre lov om bevegelse gjelder oppførselen til objekter der alle eksisterende krefter ikke er balansert. De andre lov sier at akselerasjonen til et objekt er avhengig av to variabler - nettokraften som virker på objektet og massen til objektet.

Også, hva er andre lov om bevegelse med eksempel? Newtons Andre lov om bevegelse sier at akselerasjon (oppnå fart) skjer når en kraft virker på en masse (objekt). Å sykle er bra eksempel av denne bevegelsesloven på jobb. Sykkelen din er massen. Benmusklene dine som presser å presse på pedalene på sykkelen din er kraften.

Med tanke på dette, hva er Newtons tredje lov for barn?

Formelt sagt, Newtons tredje lov er: For hver handling er det en lik og motsatt reaksjon. Utsagnet betyr at i hver interaksjon er det et par krefter som virker på de to samvirkende objektene. Størrelsen på kreftene på den første gjenstanden er lik størrelsen på kraften på den andre gjenstanden.

Hva er de 3 lovene for makt?

Den tredje lov sier at for hver handling ( makt ) i naturen er det en lik og motsatt reaksjon. Med andre ord, hvis objekt A utøver en makt på objekt B, så utøver objekt B også en like makt på objekt A. Legg merke til at krefter utøves på forskjellige gjenstander.

Anbefalt: