Hvilke bølgelengder av lys avgis av fluorescerende lyspærer?
Hvilke bølgelengder av lys avgis av fluorescerende lyspærer?

Video: Hvilke bølgelengder av lys avgis av fluorescerende lyspærer?

Video: Hvilke bølgelengder av lys avgis av fluorescerende lyspærer?
Video: How to Grow Plants using CFL and Florescent Lights - Growing Indoors Cheap, Easy and Effective 2024, Kan
Anonim

Siden CFL-er er designet for å gi generell belysning, vil flertallet av de lys som sendes ut av CFL-er er lokalisert til det synlige området av spekteret (omtrent 400-700 nm i bølgelengde ). I tillegg sender typiske CFL-er ut en liten mengde UVB (280-315 nm), UVA (315-400 nm) og infrarød (> 700 nm) stråling.

Følgelig, hvilke bølgelengder av lys avgis av glødepærer?

Glødepærer bruker ofte mye strøm og bare avgir en relativt liten mengde synlig lys sammenlignet med infrarød, noe som betyr at deres lyseffekt er svært lav! Fordi det filament er så varmt, glasset pære kan også bli ganske varmt (så høyt som 400 °F).

For det andre, hva er unikt med spekteret som oppnås for et fluorescerende lys, hvilket element brukes i fluorescerende lysarmaturer? Den kombinerte spektrum av kvikksølvet pluss fosforet gir karakteristikken lys av en fluorescerende pære. Fluorescerende lys konvertere mer enn 20 % av den elektriske energien til lys , som er 10 ganger mer effektiv enn glødelampe lys pærer.

Deretter er spørsmålet, hva er spekteret av fluorescerende lys?

De fluorescerende spektrum inneholder lys bølgelengder produsert fra fosforbelegget, som en enhet kalt et spektrometer måler og viser som en graf. Lys i en typisk fluorescerende spektrum pigger kraftig med blå, litt grønne og røde bølgelengder, med flere variasjoner basert på type pære.

Er fluorescerende lys kontinuerlig spektrum?

De spektrum av en fluorescerende lys har lyse linjer og en kontinuerlig spektrum . De lyse linjene kommer fra kvikksølvgass inne i røret mens kontinuerlig spektrum kommer fra fosforbelegget på innsiden av røret.

Anbefalt: