Hva er forskjellen mellom synlig lys og usynlig lys?
Hva er forskjellen mellom synlig lys og usynlig lys?

Video: Hva er forskjellen mellom synlig lys og usynlig lys?

Video: Hva er forskjellen mellom synlig lys og usynlig lys?
Video: Излучение видимое и невидимое — Люсианна Валькович 2024, April
Anonim

Det er ingen grunnleggende forskjellen mellom synlig lys og usynlig lys som radiobølger og røntgenstråler. De er alle elektromagnetiske bølger som er forskjellige på bare én måte: deres bølgelengde. Ultrafiolett lys , røntgenstråler og gammastråler har alle kortere bølgelengder enn synlig lys.

Dessuten, hvilket lys er usynlig for det menneskelige øyet?

De menneskelig øye kan bare se synlig lys , men lys kommer i mange andre "farger" - radio, infrarød, ultrafiolett, røntgen og gammastråler - som er usynlig for det blotte øye . I den ene enden av spekteret er det infrarødt lys , som, mens det er for rødt for mennesker å se, er rundt oss og til og med slippes ut fra kroppen vår.

Man kan også spørre hvilke tre typer lys som er usynlige? Radiobølger, røntgenstråler og infrarøde stråler kommer i usynlig lys . disse bølgelengdene er kortere sammenlignet med synlige lys . Derfor er infrarøde stråler, radiobølger og røntgenstråler former for lys er usynlig lys.

Herav, hva er et usynlig lys?

Definisjon av usynlig lys . Bølgelengder i det elektromagnetiske spekteret er for korte eller for lange til å bli oppdaget av det menneskelige øyet; f.eks. ultrafiolett og infrarødt lys . Sammenlign med: synlig lys.

Hvilke typer lys kan vi ikke se?

Elektromagnetisk spektrum. Når vi ser på verden rundt oss ser vi synlige lysbølger (eller synlig stråling). Imidlertid er det mange andre former for stråling som vi ikke kan se med øynene. Disse typene inkluderer gammastråler, røntgenstråler, ultrafiolett, infrarød , mikrobølger og radiobølger.

Anbefalt: