Innholdsfortegnelse:

Hvordan vet du om vinklene er parallelle?
Hvordan vet du om vinklene er parallelle?

Video: Hvordan vet du om vinklene er parallelle?

Video: Hvordan vet du om vinklene er parallelle?
Video: Стрижка Лесенка Каскад на средние густые волосы пошагово дома | Мастер - Класс! Уроки стрижек 2024, Kan
Anonim

Den første er hvis den tilsvarende vinkler , den vinkler som er på samme hjørne ved hvert kryss, er like, så er linjene parallell . Det andre er hvis det alternative interiøret vinkler , den vinkler som er på motsatte sider av tverrgående og inne i parallell linjer, er like, så er linjene parallell.

Her, hva er en parallell vinkel?

Vinkler og parallell linjer. Når to linjer krysser hverandre danner de to par motstående vinkler , A + C og B + D. Et annet ord for motsatt vinkler er vertikale vinkler . Vertikal vinkler er alltid kongruente, noe som betyr at de er like. Når en tverrgående skjærer med to parallell linje åtte vinkler produseres.

Videre, når linjer er parallelle er de alternative vinklene? Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, den alternere interiør vinkler er kongruent. Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og alternere interiør vinkler er kongruent, den linjene er parallelle . Alternere Ytre Vinkler : Ordet " alternere " betyr "vekslende sider" av tverrgående.

Man kan også spørre, er parallelle vinkler det samme?

Hvis to parallell linjer er kuttet av en tverrgående, tilsvarende vinkler er kongruente. Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og tilsvarende vinkler er kongruente, linjene er parallelle.

Hvordan beviser du at to linjer er parallelle uten vinkler?

Vi har disse teoremene som kan være nyttige for å bevise dette:

  1. Hvis to linjer har en transversal som danner alternative indre vinkler som er kongruente, så er de to linjene parallelle.
  2. Hvis to linjer har en transversal som danner tilsvarende vinkler som er kongruente, så er de to linjene parallelle.

Anbefalt: