Hva er den mobile fasen i tynnsjiktskromatografi?
Hva er den mobile fasen i tynnsjiktskromatografi?

Video: Hva er den mobile fasen i tynnsjiktskromatografi?

Video: Hva er den mobile fasen i tynnsjiktskromatografi?
Video: Шпатлевка стен и потолка. З способа. Какой самый быстрый? 2024, April
Anonim

Hva er mobil fase i tynnsjiktskromatografi ? De mobil fase er et egnet flytende løsningsmiddel eller blanding av løsningsmidler. De mobil fase renner gjennom det stasjonære fase og bærer komponentene i blandingen med seg. Ulike komponenter reiser med ulik hastighet.

I forhold til dette, hva er den mobile fasen i TLC?

Silikagelen (eller aluminaen) er den stasjonære fase . Det stasjonære fase til tynnsjiktskromatografi inneholder også ofte et stoff som fluorescerer i UV-lys - av årsaker du vil se senere. De mobil fase er en passende væske løsemiddel eller blanding av løsemidler.

Dessuten, hvordan skiller tynnsjiktskromatografi forbindelser? Tynnsjiktskromatografi , eller TLC, er en metode for å analysere blandinger ved å separere forbindelser i blandingen. Utvikling består av å plassere bunnen av TLC-platen i en grunn pool av et fremkallingsløsningsmiddel, som deretter beveger seg oppover platen ved kapillærvirkning.

For det andre, hva er rollen til den mobile fasen i et tynt lag og papirkromatografi?

Tynn - lagkromatografi (TLC) er en kromatografi teknikk som brukes for å separere ikke-flyktige blandinger. Etter at prøven er påført på platen, vil et løsemiddel eller løsemiddelblanding (kjent som mobil fase ) trekkes opp platen via kapillærvirkning.

Hva er prinsippet for tynnsjiktskromatografi?

Kromatografi jobber på prinsipp at ulike forbindelser vil ha ulik løselighet og adsorpsjon til de to fasene de skal deles mellom. Tynnlagskromatografi ( TLC ) er en fast-væske-teknikk der de to fasene er en fast (stasjonær fase) og en væske (bevegelig fase).

Anbefalt: