Hva er den stasjonære fasen i tynnsjiktskromatografi?
Hva er den stasjonære fasen i tynnsjiktskromatografi?

Video: Hva er den stasjonære fasen i tynnsjiktskromatografi?

Video: Hva er den stasjonære fasen i tynnsjiktskromatografi?
Video: Part-2 Stationary phase and mobile phase || Chromatography || #StationaryPhase || #MobilePhase 2024, April
Anonim

Silikagelen (eller aluminaen) er stasjoner fase . De stasjoner fase til tynnsjiktskromatografi inneholder også ofte et stoff som fluorescerer UV-lys - av grunner du vil se senere. De mobil fase er et egnet flytende løsningsmiddel eller blanding av løsningsmidler.

Dessuten, hva er den stasjonære fasen i kromatografi?

Kromatografi brukes til å skille blandinger av stoffer i deres komponenter. De har alle en stasjoner fase (et fast stoff, eller en væske båret på et fast stoff) og en mobil fase (en væske eller en gass). De mobil fase renner gjennom stasjoner fase og bærer komponentene i blandingen med seg.

For det andre, hva slags materialer brukes i den stasjonære fasen for en TLC-plate? Silikagelen forblir den viktigste adsorbenten for TLC atskillelse. De kinetiske egenskapene til silikagelthinlaget og det nye TLC-plater har blitt presentert. Annen materialer som brukes som stasjoner fase var aluminiumoksyd, zirkoniumoksyd, Florisil og ionebytter.

Her, hva er mobil fase i TLC?

De mobil fase er en passende væske løsemiddel eller blanding av løsemidler. Innesperring av en TLC plate i et kammer som har topprommet (luften i kammeret) mettet med løsemiddel damp tillater eluering av en prøve ved kapillærvirkning.

Hva er prinsippet for tynnsjiktskromatografi?

Kromatografi jobber på prinsipp at forskjellige forbindelser vil ha ulik løselighet og adsorpsjon til de to fasene de skal deles mellom. Tynnlagskromatografi ( TLC ) er en fast-væske-teknikk der de to fasene er en fast (stasjonær fase) og en væske (bevegelig fase).

Anbefalt: