Hvordan forholder Newtons bevegelseslover seg til berg-og-dal-baner?
Hvordan forholder Newtons bevegelseslover seg til berg-og-dal-baner?

Video: Hvordan forholder Newtons bevegelseslover seg til berg-og-dal-baner?

Video: Hvordan forholder Newtons bevegelseslover seg til berg-og-dal-baner?
Video: David Hand: Ai, Dark Data, LLMs, Peer Review 2024, April
Anonim

Og Newtons først bevegelsesloven indikerer at et objekt i ro vil holde seg i ro med mindre en ekstern kraft blir brukt på den. Newtons tredje bevegelsesloven sier: "For hver handling er det en lik og motsatt reaksjon." Så det gjelder en Berg-og-dal-bane , mellom kjørevognene og banen.

På samme måte spør folk, hvordan forholder Newtons første bevegelseslov seg til berg-og-dal-baner?

3 Newtons første lov er den Lov av treghet. Dette sier at en gjenstand i hvile forblir i ro, eller en gjenstand i hvile bevegelse blir inne bevegelse inntil ubalanserte krefter virker på den. De er i ferd med å bli satt inn bevegelse . Berg-og-dal-bane biler vil få nok energi fra heisbakken til å drives gjennom resten av turen.

På samme måte, hvordan gjelder Newtons lover for fornøyelsesparkturer? Newtons først lov forteller oss at en gjenstand i hvile forblir i ro (uten forstyrrelser utenfra), så en motor må først skyve tur i fornøyelsespark opp i luften. Så trekker tyngdekraften ri ned igjen. De ri har treghet, som holder den i bevegelse. De ri beveger seg opp og ned ved hjelp av treghet og tyngdekraft.

Følgelig, hvordan gjelder Newtons andre lov for berg-og-dal-baner?

Fordi det er en ubalansert kraft, er det i stand til å endre Berg og dalbaner bevegelse og dra den opp en bakke. Når kraften utøves på Berg-og-dal-bane , den Berg-og-dal-bane beveger seg oppover, i retning av kraften. Newtons Sekund Lov sier også at kraft ganger masse er lik akselerasjon (f x m = a).

Hva slags bevegelse er en berg-og-dal-bane?

EN Berg-og-dal-bane er en maskin som bruker gravitasjon og treghet til å sende et tog med biler langs et svingete spor. Kombinasjonen av tyngdekraft og treghet, sammen med g-krefter og sentripetalakselerasjon gir kroppen visse opplevelser som dalbane beveger seg opp, ned og rundt banen.

Anbefalt: