Hvorfor er det milde temperaturer om våren og høsten?
Hvorfor er det milde temperaturer om våren og høsten?

Video: Hvorfor er det milde temperaturer om våren og høsten?

Video: Hvorfor er det milde temperaturer om våren og høsten?
Video: 3 точки, и пищеварение станет лёгким 2024, Kan
Anonim

Når de den nordlige halvdelen av jorden er vippet mot de Sol, de sørlige halvkule vippes bort. Mennesker i opplevelse på den sørlige halvkule de kortere daglengder og kaldere temperaturer av vinteren. I løpet av høsten og vår , noen steder på jorden opplever lignende, mildere , forhold.

Med tanke på dette, hvorfor er høsten litt varmere enn våren?

Vår får samme mengde sollys som sommeren og falle samme mengde som vinteren, men generelt sett er det et sesongmessig etterslep fordi luften, bakken og vannet bruker tid på å varmes opp og avkjøles. jeg vil si Falle føles kaldere, fordi du ble vant til det varme været om sommeren.

På samme måte, hvordan er vår og høst like? Vår er signalet om at vinteren allerede er over, og høst er signalet om at sommeren endelig er over. For mange folk, vår lar dem se mot sommerdager og ferier fremover '' mens høst betyr virkeligheten med å gå tilbake til skolen og rutinene det meste av året.

Spørsmålet er også hvordan årstidene påvirker været?

Jorden og dens vei rundt solen Endringen av årstider har også en effekt på vår vær . I juni vipper den nordlige halvkule mot solen. Solens stråler er mer direkte, og de gjøre ikke trenger å reise så langt for å nå overflaten. Mer stråling når jorden.

Hva er noen eksempler på sesongmessige endringer i miljøet?

Sesongmessige endringer i nedbør og temperatur påvirker jordfuktighet, fordampningshastigheter, elvestrømmer, innsjønivåer, og snødekke. Blader faller og planter visner som kalde og tørre årstider nærmer seg. Disse Endringer i vegetasjon påvirke typen og mengde mat tilgjengelig for mennesker og andre organismer.

Anbefalt: