Hva er ledningsbånd i halvleder?
Hva er ledningsbånd i halvleder?

Video: Hva er ledningsbånd i halvleder?

Video: Hva er ledningsbånd i halvleder?
Video: Conductivity and Semiconductors 2024, Kan
Anonim

Et diagram som viser valens og ledningsbånd av isolatorer, metaller og halvledere . De ledningsband er den bånd av elektronorbitaler som elektroner kan hoppe opp i fra valensbånd når du er spent. Når elektronene er i disse orbitalene, har de nok energi til å bevege seg fritt i materialet.

Spørsmålet er også, hva er valensbånd og ledningsbånd i halvleder?

Valence band er området i energigrafen der alle valenselektroner oppholde; mens, ledningsband er rekkevidden av energi som finnes i alle de frie elektroner . Gapet mellom disse band er kjent som forbudt energigap.

Foruten ovenfor, hva er bånd i halvledere? I halvledere og isolatorer, elektroner er begrenset til en rekke band av energi, og forbudt fra andre regioner. Begrepet " bånd gap" refererer til energiforskjellen mellom toppen av valensen bånd og bunnen av ledningen bånd . Elektroner er i stand til å hoppe fra en bånd til en annen.

I forhold til dette, hva mener du med ledningsband?

De ledningsband er den bånd av orbitaler som er høy i energi og er generelt tomt. Med referanse til konduktivitet i halvledere, er det bånd som aksepterer elektronene fra valensbånd . De ledningsbånd kan sees i diagrammet nedenfor.

Hva er forskjellen mellom ledningsbånd og valensbånd?

Valence og Ledningsband er de to annerledes energinivåer atskilt med en viss mengde energi. Hoved forskjell mellom de valensbånd og ledningsband er det valensbånd angir energinivået til elektroner tilstede i valensen skall av en atomstruktur.

Anbefalt: