Hvordan endres konduktiviteten til en halvleder med temperaturen?
Hvordan endres konduktiviteten til en halvleder med temperaturen?

Video: Hvordan endres konduktiviteten til en halvleder med temperaturen?

Video: Hvordan endres konduktiviteten til en halvleder med temperaturen?
Video: How does the conductivity of a semiconductor change if its temperature is raised ? 2024, Kan
Anonim

Når du øke de temperatur av halvleder elektronene vil få mer energi, slik at de kommer seg ut av bindingen, og dermed blir de frie. Som deg øke de temperatur mer, flere antall elektronikk vil bli gratis, og dermed ledningsevne øker.

Foruten dette, hvordan endres konduktiviteten til en halvleder med temperaturøkning?

Elektroner i halvleder at gjøre ikke har tilstrekkelig energi kan ikke bidra til ledningsevne . Øke i temperaturen øker gittervibrasjonene som hindrer bevegelsen/strømmen av elektroner (motstand øker ).

Dessuten, hva er forholdet mellom temperatur og ledningsevne? I dette tilfellet med halvledere som temperatur øker elektronene i valensbåndet blir opphisset og hopper inn i ledningsbåndet og dermed øker konduktansen, noe som resulterer i at motstanden minker. ledningsevne øker og resistivitet, den gjensidige av ledningsevne avtar.

hva er effekten av temperatur på lederens ledningsevne?

Som ledningsevne av en løsning er avhengig av disse faktorene, deretter en økning i løsningens temperatur vil føre til en økning i sin ledningsevne . For metallic konduktører , øker motstanden til alle rene materialer lineært med temperatur over et begrenset spekter av temperatur.

Hvordan endres motstanden med temperaturen?

Effekten av varme på atomstrukturen til et material får atomene til å vibrere, og jo høyere temperatur jo voldsommere vibrerer atomene. I et materiale der motstand ØKER med en øke i temperatur , sies materialet å ha en POSITIV TEMPERATUR KOEFFISIENT.

Anbefalt: