Hvordan beskytter sjøanemoner seg selv?
Hvordan beskytter sjøanemoner seg selv?

Video: Hvordan beskytter sjøanemoner seg selv?

Video: Hvordan beskytter sjøanemoner seg selv?
Video: ГЛУБОКИЙ ОКЕАН | 8K TV ULTRA HD / Полный документальный фильм 2024, April
Anonim

EN sjøanemone bruker tentaklene sine til å fange byttedyr og forsvare seg mot rovdyr. Hver tentakel er dekket med tusenvis av bittesmå stikkende kapsler kalt nematocyster. De anemone flytter alle nærliggende tentakler i posisjon for å stikke og holde byttet sitt til det blir dempet av giften.

Med tanke på dette, hvordan overlever sjøanemoner?

Sjøanemoner for det meste bor festet til steiner på hav etasje eller på korallrev. De venter på at småfisk og andre byttedyr skal svømme nærme nok til å bli fanget i sine stikkende tentakler. Når byttet kommer nærme nok, a sjøanemone vil bruke tentaklene til å kaste ut giftige stikkende tråder som lammer byttet.

Vet også, hvordan fester sjøanemoner seg til steiner? Ved basen har de en enkelt selvklebende fot, kalt en basalskive, som de bruker til feste til undervannsoverflater som steiner eller skjell. Anemoner kan ha alt fra et dusin til noen få hundre tentakler. Klovnefisken bringer mat til anemone i bytte mot beskyttelse.

Dessuten, hvordan beskytter sjøanemoner seg mot å tørke ut?

De låses dem selv tett til steiner og skiller ut et slim å beholde dem selv fuktig under lavvann. De har en muskuløs fot som lar dem klamre seg veldig fast til steiner for å forhindre at de blir vasket ute til hav.

Hva spiser en sjøanemone?

Noe fôr anemoner standard akvariekost, for eksempel kuttet fisk eller reker med jevne mellomrom, mens andre avstår fra å mate disse tentakledd kjæledyr med mat i det hele tatt, i stedet lar de symbiotiske algene som lever i anemoner å produsere alle skapningenes næring.

Anbefalt: