Hvordan vet du om du har XYY-syndrom?
Hvordan vet du om du har XYY-syndrom?

Video: Hvordan vet du om du har XYY-syndrom?

Video: Hvordan vet du om du har XYY-syndrom?
Video: Ulrik Malt: Nevropsykiatriske lidelser kamuflert som psykiske lidelser del 1 2024, Kan
Anonim

Gutter med XYY-syndrom kan ha noen eller alle disse fysiske symptomer til en viss grad: høyere enn gjennomsnittlig høyde. lav muskeltonus, eller muskelsvakhet (kalt hypotoni) svært buet pinky finger (kalt klinodaktyly)

Folk spør også, hvordan påvirker XYY-syndrom kroppen?

For andre kan tegn og symptomer inkludere lærevansker, taleforsinkelse, lav muskeltonus (hypotoni) og å være høyere enn forventet. 47, XYY syndrom er forårsaket av å ha en ekstra kopi av Y kromosom i hver celle i kropp . De syndrom er vanligvis ikke arvet.

Man kan også spørre, hva er forventet levealder for noen med XYY-syndrom? Resultater. Gjennomsnittlig prevalens var 14,2 47, XYY personer per 100 000, som er redusert sammenlignet med forventet 98 per 100 000. Medianen deres alder ved diagnose var 17,1 år. Vi fant en betydelig nedgang levetid fra 77,9 år (kontroller) til 67,5 år (47, XYY personer).

Dessuten, hva er XYY-syndrom?

XYY syndrom er en genetisk tilstand der en hann har et ekstra Y-kromosom. Det er 47 kromosomer, i stedet for de vanlige 46, noe som gir 47, XYY karyotype.

Hva forårsaker Jacobs syndrom?

XYY syndrom er en sjelden kromosomforstyrrelse som rammer menn. Det er forårsaket ved tilstedeværelsen av et ekstra Y-kromosom. Menn har normalt ett X- og ett Y-kromosom. Men enkeltpersoner med dette syndrom har ett X- og to Y-kromosomer.

Anbefalt: