Hva vil være det fenotypiske og genotypiske forholdet til dihybrid testkryss?
Hva vil være det fenotypiske og genotypiske forholdet til dihybrid testkryss?

Video: Hva vil være det fenotypiske og genotypiske forholdet til dihybrid testkryss?

Video: Hva vil være det fenotypiske og genotypiske forholdet til dihybrid testkryss?
Video: Genetics | Dihybrid Cross (Example 2) 2024, Kan
Anonim

Denne 9:3:3:1 fenotypisk forhold er den klassiske Mendelian forhold for en dihybrid kryss der allelene til to forskjellige gener assosieres uavhengig til gameter. Figur 1: Et klassisk Mendelsk eksempel på uavhengig sortiment: 9:3:3:1 fenotypisk forhold knyttet til en dihybrid kryss (BbEe × BbEe).

Også spurt, hva er det fenotypiske og genotypiske forholdet til dihybridkryss?

Reglene for meiose, slik de gjelder for dihybrid , er kodifisert i Mendels første lov og Mendels andre lov, som også kalles henholdsvis Law of Segregation og Law of Independent Assortment. De genotypiske forhold er: RRYY 1: RRYy 2: Rryy 1: RrYY 2: RrYy 4: Rryy 2: rrYY 1: rrYy 2: rryy 1.

På samme måte, hva er det genotypiske og fenotypiske forholdet til monohybrid testkryss? Først kryss Alle zygotene mottok en R-allel (fra den runde frøforelderen) og en r-allel (fra den rynkete frøforelderen). Fordi R-allelen er dominant for r-allelen, er fenotype av alle frøene var runde. De fenotypisk forhold i dette tilfellet Monohybrid kryss er 1:1:1:1.

Også å vite er, hvilken type kryss produserer et 1 1 1 1 fenotypisk forhold?

Husk informasjonen om recessiver hvis du ikke husker noe annet. Ved å kjenne det recessive kjenner du automatisk både fenotypen og genotypen. I monohybrid kryss, resulterte en testkryss av et heterozygot individ i forholdet 1:1. Med dihybridkrysset bør du forvente et forhold på 1:1:1:1!

Hva er genotypen til dihybrid-kryss?

dihybrid kryss . EN dihybrid kryss beskriver et parringseksperiment mellom to organismer som er identisk hybrid for to egenskaper. Avkommet til RRYY x rryy kryss , som kalles F1-generasjonen, var alle heterozygote planter med runde, gule frø og genotype RrYy.

Anbefalt: