Er ammoniakkløsning sur eller alkalisk?
Er ammoniakkløsning sur eller alkalisk?

Video: Er ammoniakkløsning sur eller alkalisk?

Video: Er ammoniakkløsning sur eller alkalisk?
Video: Дайте в Июле Огурцам и они снова позеленеют, не будут болеть и обильно заплодоносят! 2024, Mars
Anonim

Ammoniakk er en svak utgangspunkt fordi nitrogenatomet har et elektronpar som lett aksepterer et proton. Også når det er oppløst i vann, ammoniakk henter hydrogenioner fra vann for å produsere hydroksid og ammonium ioner. Det er produksjonen av disse hydroksydionene som gir ammoniakk dens karakteristiske basicitet.

Følgelig, hva er pH i ammoniakk?

Ammoniakk er moderat basisk, har en 1,0 M vandig løsning en pH på 11,6 og hvis en sterk syre tilsettes til en slik løsning til løsningen er nøytral ( pH = 7), 99,4 % av ammoniakk molekyler er protonert.

hvorfor klassifiseres ammoniakk som alkali? det kan også tenkes som en alkali (base) fordi i vannlikevekten, ammoniakk kan tilbake dissosiere i vann (H2O) og ammonium (NH3) som er både en Brönsted-Lowry- og Lewis-base - i det første tilfellet aksepterer en H+-kation

For det andre, reduserer ammoniakk pH?

De pH av Ammoniakk Siden pH er den negative logen av hydrogenkationkonsentrasjonen, øker denne senker pH , negerer det mildt sagt grunnleggende pH av ammoniakk . Så mens ammoniakk har en grunnleggende pH , prosessene som skaper det i et akvarium produserer nok hydrogenioner til å overvinne dette og Nedre de pH.

Hva er pH-verdien til ammoniakk?

mellom 11 og 12

Anbefalt: