Hva er sur og alkalisk pH?
Hva er sur og alkalisk pH?

Video: Hva er sur og alkalisk pH?

Video: Hva er sur og alkalisk pH?
Video: Срочно сделайте эти подкормки иначе огурцы так и будут кривые. Если огурцы кривые чего не хватает 2024, April
Anonim

EN pH av spot on 7 angir en nøytral løsning (verken surt eller alkalisk ). Noen pH under 7 er surt , mens noen pH over 7 kalles alkalisk.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom surt og alkalisk?

Først litt kjemi: Et pH-nivå måler hvordan syre eller alkalisk noe er. En pH på 0 er totalt surt , mens en pH på 14 er fullstendig alkalisk . Blodet ditt er litt alkalisk , med en pH mellom 7.35 og 7.45. Magen din er veldig surt , med en pH på 3,5 eller lavere, slik at den kan bryte ned mat.

er pH 6 sur eller basisk? Syrlig løsninger har en lavere pH , mens grunnleggende løsninger har en høyere pH . Ved romtemperatur (25 °C eller 77 °F) er rent vann verken surt heller ikke grunnleggende og har en pH av 7.

Klassifisering av jord pH områder.

Valør pH-område
Middels sur 5.6–6.0
Litt syrlig 6.1–6.5
Nøytral 6.6–7.3
Litt alkalisk 7.4–7.8

hva er pH til surt?

De pH skala måler hvordan surt eller grunnleggende et stoff er. De pH skalaen går fra 0 til 14. A pH av 7 er nøytral. EN pH mindre enn 7 er surt.

Er pH7 sur eller basisk?

pH-skalaen går fra 1-14, med pH7 være helt nøytral, dvs. vann. Alt med en veldig lav pH er surt , mens stoffer med høy pH er alkalisk . Syrer har noen forskjellige definisjoner, men totalt sett er de stoffer som kan generere hydrogenioner når de er i en løsning.

Anbefalt: