Hva skjer når du tilsetter en svak syre i vann?
Hva skjer når du tilsetter en svak syre i vann?

Video: Hva skjer når du tilsetter en svak syre i vann?

Video: Hva skjer når du tilsetter en svak syre i vann?
Video: pH of Weak Acids and Bases - Percent Ionization - Ka & Kb 2024, April
Anonim

Når en uladet svak syre er la til til vann , dannes en homogen likevekt hvori vandig syre molekyler, HA(aq), reagerer med væske vann for å danne vandige hydroniumioner og vandige anioner, A-(En q). Sistnevnte produseres når syre molekyler mister H+ ioner til vann.

Også spurt, hva skjer når du legger en svak syre i vann?

EN svak syre er en som ikke ioniserer fullt ut når den er oppløst i vann . Etanoisk syre er en typisk svak syre . Den reagerer med vann å produsere hydroksoniumioner og etanoationer, men bakreaksjonen er mer vellykket enn den fremre. Ionene reagerer veldig lett for å reformere syre og vann.

For det andre, hva skjer når en svak syre fortynnes? De viktige tingene å huske når vi fortynne en vandig løsning av a svak syre ved 25°C og 1 atm er det ETTER fortynning den resulterende løsningen har: en lavere konsentrasjon på syre . lavere konsentrasjon av hydrogenioner. en høyere pH.

Dessuten, hva skjer hvis du legger vann til syre?

En stor mengde varme frigjøres når sterk syrer blandes med vann . Legger til mer syre avgir mer varme. Hvis du tilsetter vann til syre , du danne en ekstremt konsentrert løsning av syre i utgangspunktet. Så mye varme frigjøres at løsningen kan koke veldig voldsomt og sprute konsentrert syre ut av beholderen!

Endres pH når du tilsetter vann?

Tilsett vann til en syre eller base vil endring det er pH . Vann er det meste vann molekyler altså tilsett vann til en syre eller base reduserer konsentrasjonen av ioner i løsningen. Når en sur løsning fortynnes med vann konsentrasjonen av H + ioner avtar og pH av løsningen øker mot 7.

Anbefalt: