Er olivin mafisk eller felsisk?
Er olivin mafisk eller felsisk?

Video: Er olivin mafisk eller felsisk?

Video: Er olivin mafisk eller felsisk?
Video: The world’s largest commercial olivine deposit_Sibelco’s Aheim site, Norway (EN Sub.) 2024, April
Anonim

Mest mafisk mineraler er mørke i fargen, og vanlig steindannende mafisk mineraler inkluderer olivin , pyroksen, amfibol og biotitt . I motsetning til felsic bergarter er vanligvis lyse i fargen og beriket med aluminium og silisium sammen med kalium og natrium.

Spørsmålet er også om kvarts er felsisk eller mafisk?

Felsic . I geologi, felsic er et adjektiv som beskriver magmatiske bergarter som er relativt rike på elementer som danner feltspat og kvarts . Det står i kontrast til mafisk bergarter, som er relativt rikere på magnesium og jern.

Også, er mantelen mafisk eller felsisk? Etter sammensetning er jorden delt inn i kjerne, mantel , og skorpe. Av mekaniske egenskaper, skorpen og øvre mantel deles inn i litosfære og astenosfære. Kontinental skorpe er felsic , oseanisk skorpe er mafisk , den mantel er ultramafisk , og kjernen er metallisk.

På denne måten, hva er forskjellen mellom felsisk og mafisk?

Enten i å beskrive steiner eller lava, mafisk betyr at lavaen eller steinen har mindre silika mens felsic innebærer at lavaen eller steinen har mest silika. 6. Mafic steiner er mørkere i fargen enn felsic steiner.

Hva er forskjellen mellom felsisk mafisk og mellomliggende magma?

Mafic og felsic er termer for å beskrive, både visuelt og kjemisk, silikainnholdet i en magmatisk bergart. Et eksempel på mafisk magma ville være basalt (for eksempel Hawaii). Mellom disse to er Middels bergarter, som bokstavelig talt beskriver bergarter med en innhold av silika mellom felsic og mafisk (dvs. 55 % til 65 %).

Anbefalt: