Dissosierer kalsiumnitrat i vann?
Dissosierer kalsiumnitrat i vann?

Video: Dissosierer kalsiumnitrat i vann?

Video: Dissosierer kalsiumnitrat i vann?
Video: 9 правил выращивания большого урожая баклажанов 2024, April
Anonim

Når Ca(NO3)2 er oppløst i H2O ( vann ) det vil dissosiere (løses opp) i NH4+ og 2NO3-ioner. For å vise at de er oppløst i vann vi kan skriv (aq) etter hver. (aq) viser at de er vandige – oppløst i vann.

På samme måte, er kalsiumnitrat løselig eller uløselig i vann?

Vann Aceton

Man kan også spørre, produserer CA no3 2 ioner i vann? For eksempel vann løselighet av kalsium nitrat er 121,2 g Ca ( NO3 ) 2 per 100 ml vann ved 25 °C. Hvis flere Ca ( NO3 ) 2 tilsettes til løsningen, vil den forbli i faststoffet form . Når vi sier en ionisk fast stoff er uløselig i vann , vi gjøre betyr ikke at ingen av de faste stoffene løses opp.

I denne forbindelse, vil kalsiumnitrat oppløses i vann?

Kalsiumnitrat . Den er veldig løselig og danner et tetrahydrat, Ca(NO3)2·4H2O hvis løsningen er fordampet til tørrhet. Dette saltet er høyt løselig i vann og også løses opp i alkoholer og aceton. Tetrahydratet smelter i sitt eget hydreringsvann ved 42,7 °C og mister 4H2O-molekyler ved 132 °C.

Hvilket stoff vil dissosiere når det tilsettes til vann?

NaOH er en Arrhenius-base fordi den dissosieres i vann for å gi hydroksydet (OH-) og natrium (Na+) ioner. En Arrhenius syre er derfor ethvert stoff som ioniserer når det løses opp i vann for å gi H+eller hydrogen, ion.

Anbefalt: