Dissosierer CuSO4 i vann?
Dissosierer CuSO4 i vann?

Video: Dissosierer CuSO4 i vann?

Video: Dissosierer CuSO4 i vann?
Video: Диссоциативные конвульсии #психическоездоровье #психиатрия #диссоциация 2024, Mars
Anonim

Når CuSO4 eller CuSO4 . 5H2O er oppløst i H2O ( vann ) de vil dissosiere (løses opp) i Cu 2+ og SO4 2- ioner. (aq) viser at de er vandige – oppløst i vann.

Folk spør også, dissosierer kobbersulfat i vann?

Kobbersulfat kan løses opp i vann fordi vann er et polart løsningsmiddel. Et polart løsningsmiddel er et sted hvor molekylene som utgjør løsningsmidlet har en ladning som er ulikt fordelt i molekylet. Vann å være et polarløsningsmiddel kan lett løse opp ioniske salter som kobbersulfat.

På samme måte reagerer kobbersulfat med vann? De reaksjon mellom vannfri kobber (II) sulfat og vann er brukes som test for vann . Den hvite faste fargen blir blå i nærvær av vann.

På samme måte spør folk, hva skjer når CuSO4 løses opp i vann?

Temperaturøkningen indikerer at varme blir absorbert fra vann ved CuSO4 i oppløsning prosess. Når CuSO4 . 5H2O er oppløst i vann løsningen blir litt kjøligere enn vann var før CuSO4.

Hva er den kjemiske reaksjonen til kobbersulfat?

Kjemisk egenskaper Det er et svakt oksidasjonsmiddel. Den reagerer med de fleste metaller å lage kobber og et metall sulfat . For eksempel reagerer den med jern for å lage kobber og jern(II) sulfat . Det reagerer med natriumhydroksid eller kaliumhydroksid for å lage kobber (II) hydroksyd.

Anbefalt: