Hva er ulempene med parallelle kretser?
Hva er ulempene med parallelle kretser?

Video: Hva er ulempene med parallelle kretser?

Video: Hva er ulempene med parallelle kretser?
Video: Series and Parallel Circuits | Electricity | Physics | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

Majoren ulempe med parallelle kretser sammenlignet med serier kretser er at strømmen forblir på samme spenning som spenningen til en enkelt strømkilde. Annen ulemper inkludere delingen av en energikilde over hele krets , og lavere motstand.

På samme måte kan du spørre, hva er fordelene med parallelle kretser?

De fleste apparater krever minst 110 volt strøm. En av fordelene med parallelle kretser er at de sikrer alle komponenter i krets har samme spenning som kilden. For eksempel har alle pærer i en lysstreng samme lysstyrke.

Videre, hva er ulempene med en seriekrets? Den første ulempe er at hvis en komponent i en seriekrets mislykkes, da alle komponentene i krets mislykkes fordi krets har blitt ødelagt. Den andre ulempe er at jo flere komponenter det er i en seriekrets , jo større er kretsen sin motstand*.

Med tanke på dette, hva er fordelene og ulempene med serie- og parallellkretser?

Parallell : Fordeler ville være det hvis det var lyspærer som var utgangsenhetene koblet inn parallell , hvis en pære gikk i stykker, ville de andre fortsette å gå. Også lysstyrken til pærene ville være større enn lysstyrken til pærene i serie . Ulemper er at det kan være fare for brann i noen saker.

Er det noen ulempe med å seriekoble apparater?

I serie krets, apparatene får ikke de samme spenning som de strømforsyningsledning. I serieforbindelsen av elektrisk apparatet , de total motstand av de kretsen øker for mye på grunn av hvilket de gjeldende fra de strømforsyningen er lav. ?? Der er spenningsdeling i serie kretser.

Anbefalt: