Hva er ulempene med Robinson-projeksjonen?
Hva er ulempene med Robinson-projeksjonen?

Video: Hva er ulempene med Robinson-projeksjonen?

Video: Hva er ulempene med Robinson-projeksjonen?
Video: Why all world maps are wrong 2024, Kan
Anonim

Robinson-projeksjoner er ikke likeverdige; de lider av kompresjon. Imidlertid er arealforvrengningen generelt lav innenfor omtrent 45° fra ekvator. Konformalitet: Den Robinson-projeksjon er ikke konform; former er forvrengt mer enn de ville vært i en virkelig konform projeksjon.

Videre, hva er ulempene med et Robinson-kart?

Fordel : Den Robinson kart projeksjon viser de fleste avstander, størrelser og former nøyaktig. Ulempe : Den Robinson kart har litt forvrengning rundt polene og kantene. Hvem bruker det? De Robinson er mest brukt av studenter, lærere, lærebøker og atlas.

Foruten ovenfor, hva forvrenger Robinson-projeksjon? De Robinson-projeksjon er et kart projeksjon av et verdenskart som viser hele verden på en gang. I 1998 forlot NGS Robinson-projeksjon for den bruken til fordel for Winkel-tripellen projeksjon , da sistnevnte "reduserer forvrengning av landmasser når de nærmer seg polene".

Folk spør også, hva er en ulempe med en Mercator-projeksjon?

Ulemper : Mercator-projeksjon forvrenger størrelsen på objekter når breddegraden øker fra ekvator til polene, hvor skalaen blir uendelig. Så for eksempel virker Grønland og Antarktis mye større i forhold til landmasser nær ekvator enn de faktisk er.

Hvorfor foretrekker mange geografer Robinson-projeksjonen?

Geografer foretrekker Robinson Projection fordi den viser størrelsen og formen på mest av landet ganske nøyaktig. Størrelsene på havene og og avstander var også veldig nøyaktig.

Anbefalt: