Hva er forholdet mellom lysosomer og vakuoler?
Hva er forholdet mellom lysosomer og vakuoler?

Video: Hva er forholdet mellom lysosomer og vakuoler?

Video: Hva er forholdet mellom lysosomer og vakuoler?
Video: Lysosomes and vacuoles | Cell: the unit of life | Biology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

1 svar. Vakuoler kontrollere vann, mens lysosomer ødelegge syke celler.

Også å vite er hvordan lysosomer og vakuoler er like?

De er begge lukkede organeller som er rom i en celle. Vakuoler er membranøse sekker som finnes i planter og dyreceller. Planteceller deres vakuoler er større enn dyreceller. EN lysosom er en enkelt membran som er avgrenset av vesikulære organeller som inneholder hydrolyticenzymer.

Vet også hvordan lysosomer fungerer med vakuoler? Lysosomer fordøye materialer tatt inn i cellen og resirkulere intracellulære materialer. Trinn én viser materialer som lager mat vakuole gjennom plasmamembranen, en prosess kjent som endocytose. Trinn tre består av lysosom smelte sammen med maten vakuole og hydrolyticenzymer som kommer inn i maten vakuole.

Vet også hva lysosomer og vakuoler har til felles?

Svar og forklaring: Lysosomer og vakuoler er begge membranbundne organeller i eukaryote celler. Begge brukes til oppbevaring. Vakuoler er noe av en all-purpose

Hvordan er lysosomes struktur relatert til dens funksjon?

Struktur av Lysosomer Strukturelt sett, lysosomer er som en flytende søppelsekk som inneholder enzymer som er i stand til å fordøye molekyler. Deres ytre membran er som en gateway som tillater molekyler inne i lysosom uten å la fordøyelsesenzymer slippe ut i cellen.

Anbefalt: