Hva kalles enkel harmonisk bevegelse?
Hva kalles enkel harmonisk bevegelse?

Video: Hva kalles enkel harmonisk bevegelse?

Video: Hva kalles enkel harmonisk bevegelse?
Video: 7 Reasons Rolex Keeps Its Crown 2024, Kan
Anonim

Enkel harmonisk bevegelse . Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. I mekanikk og fysikk, enkel harmonisk bevegelse er en spesiell type periodisk bevegelse eller oscillasjon hvor gjenopprettingskraften er direkte proporsjonal med forskyvningen og virker i motsatt retning av forskyvningen.

I denne forbindelse, hva mener du med enkel harmonisk bevegelse?

Definisjon av enkel harmonisk bevegelse : a harmonisk bevegelse med konstant amplitude der akselerasjonen er proporsjonal og motsatt rettet mot forskyvningen av kroppen fra en likevektsposisjon: projeksjonen på en hvilken som helst diameter av et punkt i uniform bevegelse rundt en sirkel.

Man kan også spørre seg, hva er forskyvning i enkel harmonisk bevegelse? forskyvning refererer normalt til en endring i posisjon når et objekt beveger seg fra punkt A til punkt B, men ofte inn SHM (Jeg antar at dette står for enkel harmonisk bevegelse ), forskyvning kan også bety forskyvning fra likevektsposisjon som ganske enkelt er posisjonen eller avstanden et objekt er fra sin likevektsposisjon

På samme måte kan man spørre seg hvorfor det kalles enkel harmonisk bevegelse?

Enkel harmonisk bevegelse ( S. H. M .) Når et objekt beveger seg frem og tilbake langs en linje, vil bevegelse er kalt enkel harmonisk bevegelse . Når vi svinger den, beveger den seg frem og tilbake langs samme linje. Disse er kalt svingninger. Svingninger av en pendel er et eksempel på enkel harmonisk bevegelse.

Hva er K i enkel harmonisk bevegelse?

Graf over forskyvning mot tid i enkel harmonisk bevegelse . hvor F er kraft, x er forskyvning, og k er en positiv konstant. Dette er nøyaktig det samme som Hookes lov, som sier at kraften F på et objekt ved enden av en fjær er lik -kx, der k er fjærkonstanten.

Anbefalt: