Hva er vertikal bevegelse i fysikk?
Hva er vertikal bevegelse i fysikk?

Video: Hva er vertikal bevegelse i fysikk?

Video: Hva er vertikal bevegelse i fysikk?
Video: Kinematics Part 2: Vertical Motion 2024, April
Anonim

Vertikal bevegelse . Vertikal bevegelse refereres til som objektets bevegelse mot gravitasjonskraften. Det er den bevegelse som er vinkelrett på den rette eller flate overflaten. Hastigheten til kulen i oppover bevegelse er ekvivalent med hastigheten på nedover bevegelse.

Herav, hva er vertikal bevegelse av et prosjektil?

EN prosjektil er ethvert objekt der den eneste kraften er tyngdekraften, er det en vertikal akselerasjon forårsaket av tyngdekraften; verdien er 9,8 m/s/s, ned, The vertikal hastigheten til a prosjektil endres med 9,8 m/s hvert sekund, Den horisontale bevegelse av et prosjektil er uavhengig av dens vertikal bevegelse.

Deretter er spørsmålet hva som forårsaker vertikal bevegelse? Et prosjektil er et objekt der den eneste kraften er tyngdekraften. Tyngdekraften virker for å påvirke vertikal bevegelse av prosjektilet, og forårsaker dermed en vertikal akselerasjon. Det horisontale bevegelse av prosjektilet er resultatet av tendensen til ethvert objekt i bevegelse å forbli i bevegelse ved konstant hastighet.

hva er formelen for vertikal bevegelse?

De vertikal bevegelse modellen er h=-16t(kvadrat)+vt+s. T representerer tiden (i sekunder) noe har vært i luften, og V er starthastigheten (i fot per sekund). S representerer starthøyden (i fot).

Hva er de to typene prosjektilbevegelser?

Prosjektil bevegelse kan forekomme i rett bane, sirkulær, parabolsk, hyperbolsk, elliptisk osv. I de fleste tilfeller Prosjektil bevegelse kan klassifiseres i to kategorier (for bevegelse i et plan i parabolsk bane) avhengig av om det horisontale nivået til prosjektil i løpet av bevegelse forblir den samme eller ikke.

Anbefalt: