Hvorfor studerer vi enkel harmonisk bevegelse?
Hvorfor studerer vi enkel harmonisk bevegelse?

Video: Hvorfor studerer vi enkel harmonisk bevegelse?

Video: Hvorfor studerer vi enkel harmonisk bevegelse?
Video: Депиляция ног воском. Ева Лорман , Елена Бернес. Депиляции обучение 2024, April
Anonim

Enkel harmonisk bevegelse er en veldig viktig type periodisk oscillasjon hvor akselerasjonen (α) er proporsjonal med forskyvningen (x) fra likevekt, i retning av likevektsposisjonen.

Dessuten, hva brukes enkel harmonisk bevegelse til?

Enkel harmonisk bevegelse kan tjene som en matematisk modell for en rekke bevegelser , for eksempel oscillasjonen av en fjær. Enkel harmonisk bevegelse er karakterisert ved bevegelse av en masse på en fjær når den er utsatt for den lineære elastiske gjenopprettingskraften gitt av Hookes lov.

På samme måte, hva er forskyvning i enkel harmonisk bevegelse? forskyvning refererer normalt til en endring i posisjon når et objekt beveger seg fra punkt A til punkt B, men ofte inn SHM (Jeg antar at dette står for enkel harmonisk bevegelse ), forskyvning kan også bety forskyvning fra likevektsposisjon som ganske enkelt er posisjonen eller avstanden et objekt er fra sin likevektsposisjon

Angående dette, stopper enkel harmonisk bevegelse?

I en imaginær evighet bevegelse maskinen viser sann harmonisk bevegelse , det er ingenting å Stoppe de bevegelse unntatt en ytre kraft, eller en dempningsanordning plassert likt i begge ender av slaget til bevegelse . De bevegelse kan bare komme til hvile ved en av de to polene, eller endepunktene til harmonisk bevegelse.

Hva er et eksempel på enkel harmonisk bevegelse?

I enkel harmonisk bevegelse , er forskyvningen av objektet alltid i motsatt retning av gjenopprettingskraften. Enkel harmonisk bevegelse er alltid oscillerende. Eksempler er bevegelse av viserne til en klokke, den bevegelse av hjulene på en bil osv. Eksempler er bevegelse av en pendel, bevegelse av en fjær osv.

Anbefalt: