Kan du forutsi barnets høyde?
Kan du forutsi barnets høyde?

Video: Kan du forutsi barnets høyde?

Video: Kan du forutsi barnets høyde?
Video: Nastya and Playhouses #short 2024, Kan
Anonim

Det er ingen bevist måte å gjøre det på forutsi en barnets voksen høyde . Imidlertid flere formler kan gi en rimelig gjetning for barn vekst. Her er et populært eksempel: Legg til de mors høyde og de fars høyde enten i tommer eller centimeter.

På samme måte kan du spørre, hvor høy vil babyen min være?

Formelen kan gi deg en god ide om barnet ditt høyde , selv om det ikke er en eksakt vitenskap. For gutter, voksne høyde beregnes ved å kombinere begge foreldrenes høyder og legge til 5 tommer, og deretter dele på to. For jenter vil du legge til mors og fars høyder og trekke fra 5 tommer, og deretter dele på to.

På samme måte, hvor nøyaktig er den 2 år gamle høydeprediktoren? Strategien for å doble et barns høyde i alderen 2 år for forutsi hans eller hennes finale høyde har ikke vist seg å være korrekt . Faktisk er den gjennomsnittlige jenta 34 tommer høy i en alder 2 . To ganger dette tallet er 5 fot 8 tommer, men gjennomsnittlig voksen høyde for en jente er 5 fot 4 tommer.

Bare så, er høyden bestemt av faren?

Fedre ser ut til fastslå de høyde av barnet mens mødre har en tendens til å påvirke hvor mye kroppsfett de vil ha, antyder en studie. Arbeidet pågår, men forskere fra Royal Devon og Exeter Hospital sier at de første resultatene er klare - høyere pappaer gir lengre babyer.

Hva bestemmer høyden?

De høyde av en person er fast bestemt ved en kombinasjon av genetikk og miljøfaktorer. Andre viktige faktorer som bidrar til et barns voksen høyde inkludere ernæring, helse, sportsaktiviteter, helse og alder på mor under svangerskapet osv. Spedbarn og småbarn vokser raskest.

Anbefalt: