Kan en høyde være en median?
Kan en høyde være en median?

Video: Kan en høyde være en median?

Video: Kan en høyde være en median?
Video: Medina "Jalousi" 2024, Kan
Anonim

Generelt, høyder , medianer , og vinkelhalveringslinjer er forskjellige segmenter. I visse trekanter, men de kan være de samme segmentene. I figuren høyde trukket fra toppunktet til en likebenet trekant kan være bevist å være en median samt en vinkelhalveringslinje.

På samme måte kan en median også være en høyde?

Ja. EN median forbinder midtpunktet i en trekant med motsatt toppunkt. An høyde kobler et toppunkt av en trekant til siden motsatt av toppunktet slik at vinkelen som dannes mellom de to segmentene er en rett vinkel.

For det andre, er høyden til en likesidet trekant også medianen? – Hvis median trukket fra toppunktet A er også vinkelhalveringslinjen, den triangel er likebent slik at AB = AC og BC er basen. Derfor dette median er også de høyde . I en likesidet trekant , Hver høyde , median og vinkelhalveringslinjen trukket fra samme toppunkt, overlapper hverandre.

Følgelig, hva er forskjellen mellom en høyde og en median?

An høyde av en trekant er vinkelrett trukket fra et hvilket som helst toppunkt til den motsatte siden, mens a median i en trekant er linjen som forbinder et hvilket som helst toppunkt og midtpunktet på dens motsatte side. I tilfelle av en likesidet trekant median og høyde sammenfaller med hverandre.

Er medianen vinkelrett?

1 svar. Segment som forbinder et toppunkt til midtpunktet på motsatt side kalles a median . Vinkelrett fra et toppunkt til motsatt side kalles høyde. En linje som går gjennom midtpunktet av et segment og er vinkelrett på segmentet kalles vinkelrett halveringslinje for segmentet.

Anbefalt: